Μακρόν και Μέρκελ οι …. βεντέτες του Νταβός για σήμερα

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την τιμητική τους κατά τη σημερινή ημέρα εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Η Άνγκελα Μέρκελ, που θεωρείται από ορισμένους πολιτικά αποδυναμωμένη, και τον Εμανουέλ Μακρόν, που έχει ήδη κατακτήσει μέρος των συμμετεχόντων, να αναδεικνύονται σε βεντέτες της δεύτερης ημέρας της διάσκεψης του Νταβός.

Ποιος θα είναι ο ηγέτης που θα επιβληθεί με το βάρος του στην παρουσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που φθάνει την Πέμπτη στο ελβετικό θέρετρο και αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του στο προσφιλές του σύνθημα «Πρώτα η Αμερική»;

Πολλοί στο Νταβός στοιχηματίζουν στο πρόσωπο του προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος υποδέχθηκε τη Δευτέρα στις Βερσαλλίες πλήθος μεγαλοεπιχειρηματιών, ως προοίμιο του Νταβός, για να τους πείσει «να επιλέξουν τη Γαλλία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, απορροφημένη από τις προσπάθειες για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, είναι λιγότερο παρούσα το τελευταίο διάστημα στη διεθνή σκηνή.

Σύμφωνα με το σημερινό κύριο άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, μία «ταλαιπωρημένη» Άνγκελα Μέρκελ προσέρχεται στο Νταβός, καταδικασμένη να μείνει στη σκιά του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Μέρκελ εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση. Ο Μακρόν φτιάχνει ιστορία αυτήν την στιγμή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρίτσαρντ Εντελμαν, επικεφαλής μεγάλης εταιρείας δημοσίων σχέσεων.

Οι ισχυροί του κόσμου βλέπουν επίσης με καλό μάτι τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και την αγορά εργασίας που εφαρμόζονται στη Γαλλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ