The shape of water: Ποια είναι η ταινία που σάρωσε τις υποψηφιότητες των Όσκαρ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ 2018. Την τελετή της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων, παρουσίασαν οι ηθοποιοί, Τίφανι Χάντις και Άντι Σέρκις.

Η ταινία «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ηγείται των υποψηφιοτήτων με 13, ενώ η ταινία «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, συγκέντρωσε 7 υποψηφιότητες. Ο Μακ Ντόνα όμως, δεν προτάθηκε προς έκπληξη πολλών στη σκηνοθεσία.

Η 90η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, θα μεταδοθεί ζωντανά, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 σε περισσότερες από 225 χώρες.

Η ταινία «The shape of water» έχει υποψηφιότητες για Όσκαρ στις εξής κατηφορίες:

-Καλύτερη ταινία

-Σκηνοθεσία

-Α’ γυναικείος ρόλος

-Β’ ανδρικός ρόλος

-Β’ γυναικείος ρόλος

-Πρωτότυπο σενάριο

-Διεύθυνση φωτογραφίας

-Μοντάζ

-Ηχητικό μοντάζ

-Μίξη ήχου

-Καλλιτεχνική διεύθυνση

-Μουσική

-Κοστούμια

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έχει ήδη αποσπάσει για την ταινία του τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία αφηγείται μια ιστορία αγάπης

Η ταινία αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» όπως το αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης.

«Τα παραμύθια είναι το τέλειο αντίδοτο εναντίον του κυνισμού, διότι αγγίζουν τα συναισθήματα» είχε υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης όταν παρουσίαζε την ταινία του στη Βενετία.

«Εάν παραμείνετε αυθεντικοί και πιστοί στα πιστεύω σας, σε όσα πραγματικά πιστεύετε- στην περίπτωσή μου στα τέρατα- θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε» είχε δηλώσει ο ντελ Τόρο στη Βενετία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ