Τα ρατσιστικά μηνύματα της ερωμένης του έκαψαν τον αρχηγό του UKIP

Το ευρωσκεπτικιστικό UKIP, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επηρέασε καθοριστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, κλυδωνίζεται σε σχέση με την τύχη του αρχηγού του, η ερωμένη του οποίου προέβη σε ρατσιστικά σχόλια εις βάρος της μνηστής του πρίγκιπα Χάρι, της Μέγκαν Μαρκλ.

Υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ, το UKIP αναδείχτηκε σε μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές δυνάμεις στην πρόσφατη ιστορία της βρετανικής πολιτικής πείθοντας τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει με επιτυχία εκστρατεία υπέρ της εξόδου.

Αλλά μετά την αποχώρηση του Φάρατζ και την επικράτηση του Brexit, το UKIP βυθίστηκε στο χάος εν μέρει καθώς ο κύριος στόχος του, δηλαδή η έξοδος από την ΕΕ, είναι πλέον επίσημη πολιτική τόσο των Συντηρητικών όσο και των Εργατικών.

Ο σημερινός αρχηγός του Χένρι Μπόλτον αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε η 25χρονη ερωμένη του Τζο Μάρνεϊ εις βάρος της Μαρκλ και γενικώς των Αφροαμερικανών σε γραπτά της μηνύματα προς μια φίλη της.

Η Μάρνεϊ, η οποία συνήψε σχέση με τον Μπόλτον μετά τα Χριστούγεννα, χαρακτήρισε “ανόητη κοινή θνητή” την αμερικανίδα ηθοποιό Μαρκλ, ο πατέρας της οποίας είναι λευκός και η μητέρα Αφροαμερικανίδα, ενώ στο ίδιο μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα έγραφε ότι “ο σπόρος της θα λερώσει τη βασιλική μας οικογένεια”.

Η Μάρνεϊ επίσης χαρακτήρισε άσχημους τους μαύρους . Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη για τα γραπτά μηνύματα και ο Μπόλτον ανακοίνωσε ότι η σχέση τους έληξε.

Ο Μπόλτον έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης από την εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αλλά επέμεινε ότι δεν θα παραιτηθεί.

Η αντιπρόεδρος του UKIP Μαργκό Πάρκερ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την άρνηση του Μπόλτον να παραιτηθεί, όπως μετέδωσε το BBC.

Υπό τον Φάρατζ, το UKIP κέρδισε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ψήφους το 2015, με την εκστρατεία του υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ωθώντας το κόμμα στο προσκήνιο παρότι κατάφερε να αποσπάσει μόνο μια έδρα στο κοινοβούλιο.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ