Επανεκλογή Αναστασιάδη δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Προβάδισμα στον Νίκο Αναστασιάδη δίνει η τελευταία δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο που θα διεξαχθούν στις 28 Ιανουαρίου. Ο κ. Αναστασιάδης έχει προβάδισμα εννέα μονάδων από τον δεύτερο Σταύρο Μαλά

Αναλυτικά η αδιευκρίνιστη ψήφος: Νίκος Αναστασιάδης 27%, Σταύρος Μαλάς εξασφαλίζει 16%, Νικόλας Παπαδόπουλος 14%, Χρίστος Χρίστου 4,5% και Γιώργος Λιλλήκας 2%. Οι άλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν 0,5%. Το ποσοστό όσων δεν έχουν αποφασίσει ανέρχεται στο 18% και η αποχή στο 11%. Ποσοστό 7% δηλώνει ότι δεν απαντά.

Στη διευκρινισμένη ψήφο ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να εξασφαλίζει ποσοστό 42% με απόκλιση συν/πλην 4%. Ο Σταύρος Μαλάς ποσοστό 25% και απόκλιση συν/πλην 3%. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος 22% με απόκλιση συν/πλην 3%. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ ποσοστό 7% με απόκλιση συν/πλην 2% και ο Γιώργος Λιλλήκας ποσοστό 3% με απόκλιση 1%.

Δεύτερος γύρος Και στα δύο σενάρια του δευτέρου γύρου, νικητής αναδεικνύεται ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο σημερινός πρόεδρος κερδίζει τον Σταύρο Μαλά με ποσοστό 42% έναντι 24% του δευτέρου, ενώ στο σενάριο να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, κερδίζει ο πρώτος με ποσοστό 39% έναντι 25% του δεύτερου. Στο σενάριο να βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς, επικρατεί ο πρώτος με μια μονάδα διαφορά.

Καλύτερος Πρόεδρος ο Γλαύκος Κληρίδης

Σε ερώτημα για το ποιον θεωρούν καλύτερο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον Μακάριο, ο Γλαύκος Κληρίδης αναδεικνύεται ο καλύτερος Πρόεδρος με ποσοστό 32%. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ακολουθεί με ποσοστό 26%, ο Γιώργος Βασιλείου με 15%, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το ισχνό 3% μία μονάδα πάνω από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Παράσταση νίκης

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι 550.876. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 657 Τουρκοκύπριοι εκλογείς και 283 εγκλωβισμένοι που κατοικούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, σύμφωνα με την οποία, δικαίωμα ψήφου έχουν και 11683 Κύπριοι, οι οποίοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 4 ΦεβρουαρίουΠηγή: philenews, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ