Κολομβία: Νεκροί και οι δέκα στρατιωτικοί από την πτώση του ελικοπτέρου – ΦΩΤΟ

Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν τα άψυχα σώματα των τριών στρατιωτικών που αγνοούντο μετά την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στη βορειοδυτική Κολομβία.

Το μεταγωγικό ελικόπτερο, ένα MI-17 ρωσικής κατασκευής, κατέπεσε ενώ μετέφερε προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αντιόκια.

Μεταξύ των 10 επιβαινόντων ήταν δύο αξιωματικοί και δύο υπαξιωματικοί, καθώς και δύο πολιτικοί υπάλληλοι, μέλη μιας ομάδας συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος εξέφρασε την οδύνη του και πρόσθεσε ότι «οι σκέψεις του βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων».

«Διεξάγουμε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια» του δυστυχήματος, γνωστοποίησε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κάρλος Βιγέγκας, μέσω Twitter. Στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα επικρατούσε σφοδρή βροχόπτωση.

Ο πτέραρχος Χουάν Βισέντε Τρουχίγιο, υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το ελικόπτερο ήταν άψογα συντηρημένο.

Τον Ιούνιο του 2016 δεκαεπτά στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στο κεντροδυτικό τμήμα της χώρας. Το δυστύχημα είχε και τότε αποδοθεί σε κακές καιρικές συνθήκες. Τα θύματα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ