Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη οδηγώντας λεωφορείο – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη οδηγώντας ένα παλιό λεωφορείο, μοντέλο 1978, παραχώρησε σε εκπομπή του TRT Haber ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Γιλντιρίμ έδωσε συνέντευξη στον Ολλανδό παρουσιαστή, Βίλκο Βαν Χέρπεν, στην εκπομπή “Gönül Dağı” (Όρος Καρδιάς) λέγοντας πως στα νεανικά του χρόνια δούλευε με τον πατέρα του που ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας λεωφορείων.

«Το λεωφορείο που οδηγώ αυτή τη στιγμή είναι ίδιο με το λεωφορείο που είχαμε αγοράσει τότε. Εδώ και περίπου 15 χρόνια δεν οδηγώ καλά-καλά αυτοκίνητο. Και για μένα ήταν μία μεγάλη αλλαγή», είπε.

Σημείωσε πως μετέφερε επιβάτες σε κάθε γωνιά της Τουρκίας: «Ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά μαζί με τον πατέρα μου. Κάναμε αυτή τη δουλειά μέχρι το 1984. Με αυτή την αφορμή μετέφερα επιβάτες σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Φυσικά εκείνη την εποχή δεν είχα στον νου μου να γίνω Υπουργός, Πρωθυπουργός. Δεν γίνεται να υπάρχει μόνο θέληση. Φυσικά πρέπει και να προσπαθεί κανείς».

Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιλντιρίμ δήλωσε: «Με τον κ. Πρόεδρο γνωριστήκαμε τέλη της δεκαετίας του 1979 στο Κασίμπασα. Ασχολείτο από τότε με την πολιτική στο Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας και από την άλλη με το ποδόσφαιρο. Αργότερα, εκείνος εξελέγη δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και εγώ έγινα γενικός διευθυντής της İDO (Θαλάσσιες μεταφορές στην Κων/λη). Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος μας πήγε φυλακή πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Και εγώ παραιτήθηκα από το İDO και εργάστηκα σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Στη συνέχεια ξανασυναντηθήκαμε κατά τη διαδικασία ίδρυσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ