“Αστακός” η Κωνσταντινούπολη ενόψει Πρωτοχρονιάς – 41.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Δρακόντεια μέτρα εν όψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς λαμβάνει στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική αστυνομία έναν χρόνο έπειτα από το μακελειό στο κλαμπ Ρέινα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, το βράδυ της Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι επί ποδός 41.000 αστυνομικοί, ενώ ταυτόχρονα θα απαγορεύονται οι δημόσιο εορτασμοί για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σε πολλά ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η τουρκική αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση δεκάδες ανθρώπους ως υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, αν και οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν. «Σχεδόν όλες οι ομάδες μας θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι πολίτες μας να γιορτάσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε χαρακτηρικά.

«Τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά θα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Οι συγκεντρώσεις δεν θα επιτραπούν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μπέιογλου Ισμαήλ Κιλίτς. Πηγή ρεπορτάζ: Huriyet

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ