Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των 100 εγκλωβισμένων σε τελεφερίκ χιονοδρομικού κέντρου στη Γαλλία – ΦΩΤΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τουλάχιστον 100 ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στις καμπίνες τελεφερίκ, στο οποίο σημειώθηκε βλάβη στο χιονοδρομικό κέντρο της Σαμρούς κοντά στη Γκρενόμπλ.

Τα εγκλωβισμένα άτομα διασώθηκαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα, όπως επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Σαμρούς, Φρανκ Λεκούτρ.

«Θα επιστρέψουν εγκαίρως για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων», σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η βλάβη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Συνέβη στο τελεφερίκ που συνδέει τον σταθμό Σαμρούς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων και την κορυφή Κρουά ντε Σαμρούς, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων.

Οι 70 καμπίνες του τελεφερίκ, με χωρητικότητα 10 ατόμων έκαστη, ακινητοποιήθηκανμε αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Πηγή ρεπορτάζ: Γαλλικό Πρακτορείο

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ