Τραγωδία στην Γαλλία: Νεκροί τέσσερις μαθητές μετά την σύγκρουση σχολικού με τρένο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερις νεκροί μαθητές, ηλικίας από 14ων έως 17 ετών και 27 σοβαρά τραυματίες, εκ των οποίων 21ας μαθητές, είναι ο απολογισμός της σφοδρότατης σύγκρουσης στην Γαλλία, ενός τρένου και ενός σχολικού λεωφορείου το οποίο κόπηκε στη μέση.

Το δυστύχημα συνέβη σε σιδηροδρομική διασταύρωση στην περιοχή Millas, λίγα μέτρα από το σχολείο των παιδιών,στα Ανατολικά Πυρηναία. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 25 επιβάτες, ο οδηγός και ένας εκπαιδευόμενος, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 95 πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό των μαθητών αλλά και ιατρική βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός Edouard Philippe έφθασε λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο της τραγωδίας ενώ σε μήνυμά του ο Emmanuel Macron τόνισε ότι: “Η σκέψη μου είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στις οικογένειες τους. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη στήριξη τους”.

Την ίδια ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ανεξάρτητες έρευνες προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Τόσο από την αστυνομία, όσο από το δικαστικό σώμα αλλά και από την ίδια την εταιρία SNCF, στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία.

Πηγή πληροφοριών: le monde

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ