Για αποτυχία και αδιαφορία κατηγορούν την Μέρκελ συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

Ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο Μέρκελ απευθύνουν συγγενείς των 12 θυμάτων της περυσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατηγορώντας την για αποτυχία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η επίθεση στην Μπράιτσαϊντπλατς είναι επίσης μια τραγική συνέπεια της πολιτικής ανικανότητας της κυβέρνησής σας», αναφέρεται στην επιστολή που δημοσιεύει το περιοδικό Der Spiegel, και παράλληλα γίνεται λόγος για «ανησυχητικά πάρα πολύ κακή δουλειά στην αντιτρομοκρατική προσπάθεια».

«Σε μια εποχή κατά την οποία η απειλή των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί, δεν κατέστη δυνατό να προωθηθεί η μεταρρύθμιση των συγκεχυμένων υπηρεσιακών δομών», αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής και καταγγέλλουν ότι δεν στηρίχτηκαν από το κράτος όσο θα έπρεπε. «Αποτελεί συγκεκριμένη προσδοκία μας, κυρία Καγκελάριε, να βοηθήσει το κράτος τις οικογένειές μας, χωρίς γραφειοκρατία και εφ’ όλης της ύλης».

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν επίσης την Μέρκελ ότι έναν χρόνο μετά την επίθεση δεν τους έχει συλλυπηθεί κατ’ ιδίαν, ούτε γραπτώς. «Είναι ζήτημα σεβασμού, ευπρέπειας και ακόμη συναίσθησης ότι εσείς ως επικεφαλής της κυβέρνησης και στο όνομα της κυβέρνησης αναγνωρίζετε την απώλεια των μελών της οικογένειάς μας λόγω μιας τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρουν.

Σύμφωνα πάντως με το Spiegel, η Καγκελάριος έχει προγραμματίσει στην πρώτη επέτειο της επίθεσης, στις 18 Δεκεμβρίου, να παραστεί σε μνημόσυνο που θα τελεστεί για τα θύματα, αλλά και να συναντήσει τους συγγενείς τους και άτομα που τραυματίστηκαν στην επίθεση και επέζησαν. Σκοπεύει επίσης να επισκεφθεί η ίδια την χριστουγεννιάτικη αγορά.Πηγή πληροφοριών: Der Spiegel, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ