Πανικόβλητος ο Ερντογάν με το τουρκικό Ιράνγκεϊτ προσπαθεί να φιμώσει μάρτυρα – ΒΙΝΤΕΟ

Να κλείσει το στόμα του Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στις ΗΠΑ στη δίκη του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, αντιπροέδρου της τουρκικής τράπεζας Halkbank, επιχειρεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Προσέφυγε στον ΟΗΕ κατά των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να δικάζουν Τούρκους πολίτες. Στην ουσία ο Ερντογάν επιδιώκει να σταματήσει τις αποκαλύψεις του Ζαράμπ. Ο 34χρονος Τουρκο-ιρανός έμπορος χρυσού έχει, ήδη, αποκαλύψει πως ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε εντολή για τις δοσοληψίες παραβίασης του εμπάργκο στο Ιράν.

Το «βαθύ λαρύγγι» στο τουρκικό Ιράν-Gate έδειξε με έναν πίνακα στο δικαστήριο το μπερδεμένο κουβάρι των εμπλεκόμενων πολιτικών: του ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ που ήταν τότε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, του ΑΛΙ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ που ήταν ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της τουρκικής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και του TZAΦΕΡ ΤΣΑΓΚΛΑΓΙΑΝ που ήταν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Οι τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν για τις αμαρτωλές συναλλαγές ήταν η HALKBANK, η VAKIFBANK, η ZIRAAT BANK, η A & T BANK αλλά και η BANK OF INDIA.

Ο Ερντογάν εμπλέκει τη CΙΑ στο πραξικόπημα

Μετά την προσφυγή στον ΟΗΕ ο Ερντογάν έσπευσε να εκδώσει και ένταλμα σύλληψης του Γκράχαμ Φούλερ, τον οποίον κατηγορεί ότι ως πρώην πράκτορας της CΙΑ, συμμετείχε στην οργάνωση του πραξικοπήματος. Με άλλα λόγια ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ οργάνωσαν το πραξικόπημα, εμπλέκοντας στην υπόθεση και τον υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου Μετίν Τοπούζ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ