Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε πάνω του το αντίδοτο όταν δολοφονήθηκε

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε πάνω του το αντίδοτο στο δηλητήριο που τον σκότωσε κατά τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με τα μαλαισιανά κρατικά ΜΜΕ.

Στο ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας αναφέρθηκε αυτή την εβδομάδα ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε 12 δόσεις ατροπίνης στην τσάντα του, όταν δολοφονήθηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bernama. Ο δικηγόρος υπεράσπισης Hisyam Abdullah επιβεβαίωσε επίσης την έκθεση στο CNN.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης τόνισε ότι η κυβερνητική τοξικολόγος δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη πως εξέτασε το φάρμακο μαζί με πολλά άλλα δείγματα που παρείχε η αστυνομία.

“Παρέλαβα τα αντικείμενα αυτά μαζί με άλλα επτά πειστήρια από την αστυνομία που μου τα παρέδωσε στις 10 Μαρτίου για τοξικολογικές εξετάσεις” είπε η ίδια.

Η ατροπίνη παρέχει “πρωτογενή προστασία έναντι της έκθεσης σε χημικούς νευρικούς παράγοντες και δηλητηρίαση με εντομοκτόνα”, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Φαρμακοποιών Υγείας (ASHP).

“Αν γνωρίζετε ότι κάποιος σας κυνηγά με έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα, η ατροπίνη είναι ένα βασικό φάρμακο που θα θέλατε να μεταφέρετε μαζί σας”, δήλωσε ο Nial Wheate, ανώτερος λέκτορας της φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Εκτός από το αντίδοτο, ο Κιμ είχε επίσης 125.000 δολάρια σε μετρητά κατά το χρόνο του θανάτου του, όπως κατέθεσε ένας αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις δύο γυναικών που θεωρούνται υπεύθυνες για τη δολοφονία του: η μία πλησιάζει τον Κιμ Γιονγκ Ναμ που περπατά ανυποψίαστος στο αεροδρόμιο, τον «αρπάζει» και τον ακινητοποιεί και η άλλη τον ψεκάζει στο πρόσωπο.

Οι δύο γυναίκες, από την Ινδονησία και το Βιετνάμ, έχουν δηλώσει αθώες για την δολοφονία του. Η 29χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ και η 25χρονη Σίτι Αϊσιάχ κατηγορούνται ότι έριξαν την τοξίνη στο πρόσωπο του Κιμ στις 13 Φεβρουαρίου. Οι ίδιες υποστηρίζουν ότι παραπλανήθηκαν και θεώρησαν ότι θα συμμετείχαν σε τηλεοπτική φάρσα. Σε περίπτωση που καταδικαστούν αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου δι απαγχονισμού. Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, αλλά στο δικαστήριο οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι στο έγκλημα εμπλέκονται τέσσερις Βορειοκορεάτες.

Πηγή πληροφόρισης: CNN, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ