Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ απαιτεί διακοπή σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα από όλα τα κράτη-μέλη

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, απαίτησε από όλα τα κράτη-μέλη να διακόψουν κάθε σχέση με τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών ανταλλαγών, και να απελάσουν όλους τους εργαζόμενους Βορειοκορεάτες που βρίσκονται στο έδαφός τους.

Η Χέιλι ανέφερε ότι η δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου που έκανε η Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη απέδειξε ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει προχωρήσει πολύ και τόνισε ότι η απειλή που εγείρει η Βόρεια Κορέα μεγεθύνεται.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας γίνεται πιο επιθετικός στην εμμονή του να αποκτήσει πυρηνική δύναμη», είπε η Χέιλι και ζήτησε να αφαιρεθούν όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου.

Σύμφωνα με την Χέιλι, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Κίνα πρέπει να ακυρώσει κάθε πώληση πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα. Η Κίνα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο, επέμεινε η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια.

Η Νίκι Χέιλι προειδοποίησε ότι «εάν ξεσπάσει πόλεμος, μην απατάσθε, το βορειοκορεατικό καθεστώς θα καταστραφεί ολοσχερώς. Η νέα πυραυλική δοκιμή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στον πόλεμο, δεν τον απομακρύνει από αυτόν».

«Ποτέ δεν επιδιώξαμε έναν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, κι ακόμη σήμερα δεν τον θέλουμε. Αν ο πόλεμος πράγματι έρθει, αυτό θα γίνει εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθετικών ενεργειών όπως αυτή της οποίας γίναμε μάρτυρες» επισήμανε η Αμερικανίδα πρέσβειρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ