Νεκρός ο «εγκέφαλος» της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

Ο Τσετσένος Άχμεντ Τσατάγεφ, που φέρεται να ηγήθηκε του πολύνεκρου χτυπήματος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το 2016, σκοτώθηκε, σύμφωνα με το Reuters, σε επιχείρηση της αστυνομίας στα περίχωρα του Τμπίλισι, στη Γεωργία.

Ο άλλοτε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, με καταγωγή από την Τσετσενία, πιθανότατα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης εναντίον μιας ομάδας ενόπλων στα περίχωρα του Τμπιλίσι. Στην επιχείρηση αυτή έχασαν τη ζωή τους ένας Γεωργιανός, μέλος των ειδικών δυνάμεων και τρία μέλη της ομάδας των ενόπλων οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες. Άλλοι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένα μέλος της οργάνωσης συνελήφθη.

Η επιχείρηση αυτή, με επίκεντρο την πολυκατοικία όπου κρύβονταν οι ύποπτοι, διήρκησε 20 ώρες.

“Υποψιαζόμαστε ότι ένας από τους ενόπλους που σκοτώθηκαν ενδέχεται να είναι ο Άχμεντ Τσατάγιεφ”, δήλωσε η υποδιευθύντρια των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας της Γεωργίας, Νίνο Γκιοργκομπιάνι. Πρόσθεσε ότι θα εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα αφού ολοκληρώσουν το έργο τους οι ειδικοί και αφού “ενταχθούν στην έρευνα οι αντίστοιχες υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Δύο άλλες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν επίσης ότι είναι πολύ πιθανόν ο Τσατάγεφ να είναι νεκρός.

Να σημειώσουμε ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ένας Αμερικανός γερουσιαστής ήταν αυτοί που είχαν κατονομάσει τον Τσατάγεφ ως τον εγκέφαλο της επίθεσης αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ όπου σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι. Η εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ