Μέι: Δεσμευόμαστε να προστατέψουμε την Ευρώπη από την απειλή της Ρωσίας

Η Μεγάλη Βρετανία θα τηρήσει τη δέσμευσή της να προστατέψει την Ευρώπη έπειτα από το Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, κατηγορώντας την Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα και παρεμβάσεις σε εκλογές.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει άνευ όρων δεσμευμένο στη διατήρηση της ασφάλειας της Ευρώπης», τόνισε η Μέι σε ομιλία της στο Γκίλντχολ στο Λονδίνο.

«Η συνολική νέα οικονομική σχέση που επιδιώκουμε θα ενισχύσει την κοινή μας δέσμευση σε ανοιχτές οικονομίες και ελεύθερες κοινωνίες ενάντια σε όσους επιδιώκουν να τις υπονομεύσουν», συμπλήρωσε.

Η Μέι κατηγόρησε την Ρωσία για υποκίνηση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και για τις εκστρατείες κυβερνοεπιθέσεων που εξαπολύει.

Επίσης, κατηγόρησε την Μόσχα ότι επεμβαίνει σε εκλογές, με τα κρατικά ρωσικά ΜΜΕ να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις προσπαθώντας να υπονομεύσουν τους θεσμούς δυτικών χωρών.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της εργάζεται για την μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα και έχει εντείνει τη στρατιωτική και οικονομική στήριξη στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία μπορεί και ελπίζω μια μέρα να το κάνει, να επιλέξει διαφορετική πορεία», δήλωσε η Μέι, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι: «όσο δεν το κάνει, θα δράσουμε μαζί για να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας και τη διεθνή τάξη στην οποία στηριζόμαστε».Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ