Το τουρκικό ΥΠΕΞ για Κουφοντίνα: Ασέβεια η επίδειξη ανοχής σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη

Ανακοίνωση για τη 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρει ότι είναι αδιανόητο πώς ένας τρομοκράτης που έχει σκοτώσει διπλωμάτες έχει το δικαίωμα να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση.

«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη λύπη μας ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Τσετίν Γιοργκού το 1991 και για την απόπειρα δολοφονίας και του διπλωματικού υπαλλήλου Ντενίζ Μπουλούκμπαση και για τη συμμετοχή στη δολοφονία του δεύτερου σύμβουλου της τουρκικής πρεσβείας Ομέρ Χαλούκ Σιπαχίογλου, βγήκε από τη φυλακή σήμερα (9 Νοεμβρίου) για μια περίοδο δύο ημερών» γράφει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό πώς ένας τρομοκράτης που έχει επανειλημμένα αφαιρέσει τις ζωές των διπλωματών μας έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση. Η ανοχή σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη ατιμάζει τη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας». Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ