Η φωτογραφία του τελευταίου λευκού ρινόκερου που έγινε viral- ΦΩΤΟ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του τελευταίου αρσενικού λευκού ρινόκερου, η οποία αναρτήθηκε στο Twitter, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον το άκρως ανησυχητικό και θλιβερό φαινόμενο της εξαφάνισης ειδών από τον πλανήτη.

Ο Daniel Schneider, βιολόγος από τη Βοστώνη, ανήρτησε τη παρακάτω φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «Θέλετε να μάθετε πώς μοιάζει η εξαφάνιση; Αυτός είναι ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος. Ο τελευταίος. Δεν έχει άλλο».

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες έσπευσαν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία του Schneider. Ο Σουντάν, ξαπλωμένος στο έδαφος με κεφάλι του ακουμπισμένο στο χώμα, μοιάζει λες και έχει καταλάβει τη δυσκολία της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το είδος του.

Ο εικονιζόμενος ρινόκερος είναι ο Σουντάν και ζει σε ένα κέντρο προστασίας της άγριας ζωής στην Κένυα μαζί με δύο θυληκούς ρινόκερους και οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν το ταχύτερο δυνατό εξειδικευμένες μεθόδους αναπαραγωγής προκειμένου να σώσουν την τελευταία στιγμή το είδος από την εξαφάνιση.

Πηγή πληροφοριών: The Telegraph

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ