Η NASA ψάχνει «υπεύθυνο πλανητικής προστασίας» και προσφέρει… εξαψήφιο μισθό

Οι επιστήμονες της NASA εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες, πρωτίστως, και την ανθρωπότητα εν γένει από πληθώρα κινδύνων.

Μεταξύ των μελετών που διεξάγονται στο εξέχον επιστημονικό κέντρο, συγκαταλέγονται η ανεύρεση θεραπειών για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, καθώς και η διασφάλιση της καταλληλότητας φαρμάκων, τροφίμων, οχημάτων και πάσης φύσεως καταναλωτικών προϊόντων.

Ωστόσο, η μελέτη του διαστήματος αποτελεί το κύριο μέλημα των επιστημόνων της NASA και, καθώς οι έρευνες γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, ο οργανισμός έχει ανάγκη από όλο και μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό.

Αυτή τη φορά, η NASA ανακοίνωσε πως χρειάζεται έναν υπάλληλο για τα κεντρικά της γραφεία, ο οποίος θα έχει τον τίτλο του “υπεύθυνου πλανητικής προστασίας“.

Βασική του αρμοδιότητα θα είναι να… προστατεύσει τη Γη από το ενδεχόμενο μόλυνσης από μικροοργανισμούς που εντοπίζονται σε άλλους πλανήτες και αντιστοίχως, να προστατεύσει τα μέρη που εξερευνά η NASA από το ενδεχόμενο μόλυνσής τους από μικροοργανισμούς που μεταφέρονται εκεί από τη Γη.

Η αμοιβή που προσφέρει η NASA για αυτή τη θέση είναι 187.000 δολάρια τον χρόνο, συν τα μπόνους.

Η συγκεκριμένη θέση εργασίας προβλέπεται να υπάρχει στη NASA βάσει της Συνθήκης για το Διάστημα (1967).

Μέχρι στιγμής, η Catharine Conley (φωτο) ήταν η μοναδική που είχε περάσει από αυτή τη θέση.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ