Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου

Τη μαζική παραγωγή και πώληση του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής αναμένεται να κατασκευαστεί το 2019 και το 2021 θα αρχίσει η πώλησή του. ΟΕρντογάν ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή του. Πρόκειται για τις Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding, οι οποίες υπέγραψαν το συμβόλαιο της κοινοπραξίας.

«Δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στο έργο αυτό, το οποίο πιστεύω ότι κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους στόχους της Τουρκίας για το 2023. Θέλω να αγοράσω το πρώτο αυτοκίνητο που θα βγει στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι θα το πληρώσω», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος για να προσθέσει ότι «θα χαιρόμασταν περισσότερο εάν θελήσουν να στραφούν απευθείας σε ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εμείς θα τους δώσουμε κάθε στήριξη όποια και αν είναι η απάντησή τους. Φτάνει μόνο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το μεγάλο όνειρο του τουρκικού έθνους».

Ο Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι το πρόγραμμα παραγωγής εγχώριου αυτοκινήτου είναι σημαντικό για να κάνει η Τουρκία οικονομικό άλμα.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ