Συνελήφθη ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο στο Κολοράντο

Η αστυνομία του Κολοράντο συνέλαβε σήμερα τον άνδρα, ο οποίος αφού μπήκε ατάραχος σε ένα σούπερ μάρκετ Walmart σε συνοικία του Ντένβερ, άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους, προτού διαφύγει με αυτοκίνητο.

Το αστυνομικό τμήμα του Θόρντον γνωστοποίησε στο Twitter ότι ο Σκοτ Όστρεμ, ηλικίας 47 ετών, είναι υπό κράτηση. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, ένα καρέ από βίντεο κάμερας ασφαλείας, όπου εικονιζόταν έναν μεσήλικας λευκός άνδρας που φορούσε μαύρο τζάκετ και τζιν παντελόνι. Δημοσιοποίησαν επίσης τη φωτογραφία ενός κόκκινου αυτοκινήτου, με το οποίο πιστεύεται πως διέφυγε.

Ο Όστρεμ εισήλθε ήρεμος κι ατάραχος στο κατάστημα στο Θόρντον, σε απόσταση περίπου 16 χλμ βορειοανατολικά του κέντρου του Ντένβερ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πελατών και υπαλλήλων λίγο μετά τις 18.00 τοπική ώρα, ανέφερε η αστυνομία, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά του και μια γυναίκα εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του αστυνομικού τμήματος του Θόρντον Βίκτορ Αβίλα, «αυτό που έχουμε καθορίσει είναι ότι πρόκειται για μια επίθεση χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο…».

«Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης εισήλθε στο κατάστημα και απλά άρχισε να πυροβολεί εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου είπε επίσης, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι ο Αβίλα είναι «ντόπιος».

Αρχικά, η αστυνομία είχε πει «πολλοί άνθρωποι» είχαν τραυματιστεί από τα πυρά απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Σύντομα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικά περικύκλωσαν το κατάστημα Walmart. Μία ώρα μετά την πρώτη κλήση στις αρχές, ανακοινώθηκε ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Ο Βίκτορ Αβίλα επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια κι ότι κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο 44χρονος Άαρον Στίβενς έκανε τα ψώνια του στο Walmart όταν άκουσε να πέφτουν πυροβολισμοί. «Οι υπάλληλοι και οι πελάτες άρχιζαν να ουρλιάζουν», ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος μακριά από το κατάστημα, για να γλυτώσει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο 9NEWS μετέδωσε ότι μια γυναίκα, ο γιος της οποίας βρισκόταν στο Walmart της είπε ότι άκουσε τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πηγή φωτο: Helen H. Richardson, The Denver Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ