Η Φοντάνα ντι Τρέβι βάφτηκε κόκκινη – ΒΙΝΤΕΟ

Κόκκινο βάφτηκε ένα από τα διασημότερα συντριβάνια του κόσμου, η Φοντάνα ντι Τρέβι, καθώς ένας Ιταλός ακτιβιστής έριξε κόκκινη μπογιά στα νερά της.

Όπως είπε ο Graziano Cecchini, προέβη σε αυτή την πράξη να διαμαρτυρηθεί για την «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σκαρφάλωσε στο συντριβάνι και έριξε τη μπογιά, ενώ στη συνέχεια τον απομάκρυναν από το σημείο αστυνομικοί.

Ο ακτιβιστής που είναι και καλλιτέχνης ισχυρίστηκε ότι η μπογιά δεν πρόκειται να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο ιστορικό μνημείο, ωστόσο ο αντιδήμαρχος της πόλης χαρακτήριστε την πράξη «επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης».

Μάλιστα είπε ότι η διαμαρτυρία ήταν μια “κραυγή ότι η Ρώμη δεν είναι νεκρή, ότι είναι ζωντανή και έτοιμη να επιστρέψει ως η πρωτεύουσα της τέχνης, της ζωής και της Αναγέννησης”.

Το περιστατικό έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα και, αμέσως μετά τη σύλληψη του δράστη, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της λειτουργίας του σιντριβανιού, προκειμένου το βαμμένο νερό να απομακρυνθεί προτού προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στα μάρμαρα.

Ο Cecchini είχε ξαναρίξει μπογιά στο διάσημο σιντριβάνι το 2007, διαμαρτυρόμενος για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης, με το κόκκινο χρώμα της μπογιάς να συμβολίζει το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης. Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτο: EPA, Reuters, Jonathan Lewis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ