Σύγκληση της ολομέλειας του καταλανικού κοινοβουλίου για να δοθεί απάντηση στη Μαδρίτη ζητάει ο Πουτζντεμόν

“Ο λαός της Καταλωνίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα «παράνομα« μέτρα που ελήφθησαν από την ισπανική κυβέρνηση” δήλωσε ο Καταλανός αυτονομιστής ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν, ζητώντας τη σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου για να λάβει αποφάσεις.

Ο Πουτζντεμόν δήλωσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών, απόφαση που θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη Παρασκευή, είναι «η χειρότερη επίθεση κατά των θεσμών και του λαού της Καταλωνίας από τη στρατιωτική δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο».

Σύμφωνα με τον Πουτζντεμόν, η κυβέρνηση της Καταλωνίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.

«Ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς, οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για την απόπειρα αυτή εξόντωσης της κυβέρνησής μας και τη δημοκρατίας μας και να ενεργήσουμε αναλόγως», είπε.Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ