Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν ήταν “ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες”

ΗΠΑ και Βενεζουέλα παραμένουν στα χαρακώματα με τους Αμερικανούς να καταδικάζουν το βράδυ της Δευτέρας τις περιφερειακές εκλογές που έγιναν πριν από περίπου 24 ώρες στη χώρα και τις οποίες κέρδισε η παράταξη του Νικολάς Μαδούρο.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι εκλογές δεν ήταν “ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες”.

“Όσο το καθεστώς Μαδούρο συμπεριφέρεται σαν αυταρχική δικτατορία, θα συνεργαζόμαστε με τα μέλη της διεθνούς κοινότητας και θα χρησιμοποιούμε όλο το βάρος της οικονομικής δύναμης και της αμερικανικής διπλωματίας για να στηρίξουμε τους Βενεζουελάνους στις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της δημοκρατίας” ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ουάσινγκτον “χαιρετίζει το θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη βούληση των Βενεζουελάνων που επιχείρησαν να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους” αλλά εκτιμά ότι “η φωνή τους δεν ακούστηκε”, συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Κάνει λόγο επίσης για πολλές παρατυπίες, όπως για την απουσία “ανεξάρτητων και αξιόπιστων” διεθνών παρατηρητών ή για την αλλαγή της τοποθεσίας των εκλογικών τμημάτων την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ