Νέα καταγγελία κατά του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ για σεξουαλική κακοποίηση

Η Βρετανίδα Λιζέτ Άντονι, κατηγόρησε τον Αμερικανό παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τη δεκαετία του 1980, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα οι Sunday Times.

Η 54χρονη ηθοποιός διηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι συνάντησε τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ στη Νέα Υόρκη προτού δεχθεί να τον ξαναδεί αργότερα στο σπίτι που νοίκιαζε στο Λονδίνο.

“Τον βρήκα ημίγυμνο και με άρπαξε. Πραγματικά δεν το περίμενα και έφυγα τρέχοντας”, αναφέρει στη συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα η Λιζέτ Άντονι.

Η ηθοποιός, που έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων και στην ταινία “Παντρεμένα ζευγάρια” του Γούντι Άλεν, εκμυστηρεύθηκε ότι στη συνέχεια παρενοχλήθηκε από τον παραγωγό, ο οποίος τελικά πήγε αιφνιδιαστικά στο σπίτι της.

“Με έσπρωξε μέσα και με στρίμωξε. Μετά προσπάθησε να με φιλήσει και με έριξε κάτω. Τελικά έπαψα να αντιστέκομαι”, καταλήγει η Λιζέτ Άντονι.

Ο παραγωγός αρνείται όλες τις καταγγελίες περί σεξουαλικών σχέσεων χωρίς συναίνεση.

Άλλες τέσσερις γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Άζια Αρτζέντο και η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, έχουν ήδη κατηγορήσει τον Γουάινσταϊν ότι της έχει κακοποιήσει σεξουαλικά.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, διέγραψε από μέλος της τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η Ακαδημία συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα αυτό και αποφάσισε την εκδίωξη του Γουάινσταϊν “με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων που απαιτείται” από τον κανονισμό, όπως ανακοίνωσε.

“Όχι μόνο παίρνουμε αποστάσεις από κάποιον που δεν δικαιούται τον σεβασμό των συναδέλφων του αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα για να τονίσουμε ότι έλαβε τέλος η εποχή της εσκεμμένης άγνοιας και της επονείδιστης συνενοχής απέναντι σε συμπεριφορές σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας στη βιομηχανία μας”, προσθέτουν τα μέλη της Ακαδημίας στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με το Variety και το The Hollywood Reporter, στα 90 χρόνια ύπαρξης του θεσμού μόνο ένα μέλος του έχει διαγραφεί, ο Κάρμαιν Κάριντι, ο οποίος επέτρεψε να αναρτηθούν στο διαδίκτυο απόρρητες κόπιες ταινιών.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και ο αδελφός του Μπομπ έχουν προταθεί για 341 βραβεία Όσκαρ και έχουν κερδίσει 81 στη διάρκεια της καριέρας τους στις εταιρείες παραγωγής ταινιών Miramax και The Weinstein Company (TWC).

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ