Οι Αμερικανοί φοβούνται περισσότερο τη διεφθαρμένη κυβέρνηση από τα ζόμπι!

Πολύ μικρότερο φόβο φαίνεται πως προκαλούν τα φοβερά και τρομερά ζόμπι στους Αμερικανούς σε σχέση με την κυβέρνηση! Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ετήσια «Έρευνα των Αμερικανικών Φόβων» του Πανεπιστημίου Τσάπμαν της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας, ο νούμερο ένα φόβος των πολιτών στις ΗΠΑ είναι οι διεφθαρμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Συγκεκριμένα, το 74,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «φοβούνται» ή «φοβούνται πολύ» τους διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ τη δεκάδα με τους μεγαλύτερους φόβους των Αμερικανών πολιτών συμπληρώνουν ο φόβος για την κατάργηση ή την αύξηση του κόστους της ιατρικής περίθαλψης από τον πρόεδρο Τραμπ (δηλαδή, «Trumpcare» αντί για «Obamacare»), η ρύπανση του πόσιμου νερού, η ρύπανση των υδάτων και του αέρα, η έλλειψη αρκετών διαθέσιμων χρημάτων για το μέλλον, η κλιματική αλλαγή, η χρήση πυρηνικών από τη Βόρεια Κορέα και η εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Στον κατάλογο της «Έρευνας των Αμερικανικών Φόβων» έχουν συμπεριληφθεί οι ογδόντα χειρότεροι φόβοι των πολιτών και μεταξύ αυτών βρίσκονται, επίσης, η κατάρρευση του οικονομικού συστήματος βρίσκεται (στην 11η θέση με ποσοστό 44,4%), ο φόβος τρομοκρατικής επίθεσης (στην 13η θέση με 43,3%), ο φόβος θανάτου των αγαπημένων (στην 16η θέση με 40%), η ανεργία (στην 31η θέση με ποσοστό 30,7%), η αντικατάσταση του εργαζόμενου από ρομπότ (στην 42η με 25,3%), η παράνομη μετανάστευση (στην 49η θέση με 20,3%), οι αράχνες και τα έντομα (στην 50ή θέση με 20,3%), η φοβία απέναντι στις νέες τεχνολογίες (στην 64η θέση με 14,9%), αλλά και οι κλόουν (στην 76η με 7,5%).

Τα ζόμπι βρίσκονται στην 78η θέση των φόβων των Αμερικανών, με ποσοστό μόλις 5,3% και τα φαντάσματα στην 79η θέση, με ποσοστό 4,3%.

Μόνο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (ποσοστό 25,3%) δήλωσε πως δεν πιστεύει τίποτε από τα παραπάνω, ενώ τρεις στους τέσσερις πιστεύουν τουλάχιστον ένα από όλα αυτά και πολλοί πιστεύουν ταυτόχρονα πολλά από τα παραπάνω. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι με κατ’ εξοχήν τέτοιες πεποιθήσεις είναι γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, θρησκευόμενες και πολιτικά συντηρητικές, που ζουν στην επαρχία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ