Βρέθηκε ομαδικός τάφος στα σύνορα Βενεζουέλας – Κολομβίας

Οι αρχές της Κολομβίας εντόπισαν έναν μυστικό, ομαδικό τάφο στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, σε μια περιοχή την οποία λυμαίνονται συμμορίες ναρκωτικών και λαθρεμπορίου.

Τον τάφο ανακάλυψε περίπολος της κολομβιανής αστυνομίας τη Δευτέρα κοντά στον ποταμό Τάτσιρα, και βρίσκεται οριακά στο έδαφος της Βενεζουέλας, διευκρίνισε ο Χαβιέρ Μπαρέρα, αξιωματικός της αστυνομίας στην παραμεθόρια πόλη Κουκουτά.

Θα διεξαχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί ο αριθμός των πτωμάτων που περιέχει ο ομαδικός τάφος, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρέρα, χωρίς να ξεκαθαρίσει οι αρχές ποιας από τις δύο χώρες θα αναλάβει την ευθύνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα διαμελισμένο πτώμα αγνώστου ταυτότητας ανακαλύφθηκε την Κυριακή στην ίδια περιοχή. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Βενεζουέλας για να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, μήκους 2.200 χιλιομέτρων. Κάτοικοι και πολλές ΜΚΟ έχουν καταγγείλει ανταλλαγές πυρών, εξαφανίσεις και φόνους στην περιοχή.

Η διμερής σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η Κολομβία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Συντακτική Συνέλευση που συνέστησε ο αυταρχικό πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, για να καταστείλει την αντιπολίτευση.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ