Λεοπάρδαλη προκάλεσε πανικό σε εργοστάσιο αυτοκινήτων – ΒΙΝΤΕΟ

Ειδικοί του Τμήματος Άγριας Ζωής κατάφεραν να ναρκώσουν έπειτα από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης μία λεοπάρδαλη η οποία περιφερόταν μέσα στους χώρους του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Νέο Δελχί. Η λεοπάρδαλη θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια, πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερη σε μακρινή δασική περιοχή.

Η λεοπάρδαλη εντοπίσθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Maruti Suzuki, στην περιοχή Χαργιάνα, την Πέμπτη το πρωί. Μόλις την κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου το κτίριο εκκενώθηκε. Στη συνέχεια κλήθηκαν υπεύθυνοι του Τμήματος Άγριας Ζωής προκειμένου να πιάσουν το άγριο ζώο. Ωστόσο χρειάσθηκαν πάνω από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης προτού τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής χρησιμοποίησαν ως δόλωμα δύο ζωντανές κατσίκες και ωμό κρέας για να την προσελκύσουν. Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τέσσερα κλουβιά, ενώ χρησιμοποίησαν και πυροκροτητές προκειμένου να αναγκάσουν το ζώο να βγει από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Το εργοστάσιο Maruti Suzuki είναι το μεγαλύτερο στην Ινδία, κατασκευάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ