Νέος συναγερμός στην Καραϊβική: Ο κυκλώνας “Μαρία” πλησιάζει απειλητικά – ΒΙΝΤΕΟ

Στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μαρία, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον εξαιρετικά επικίνδυνος για πολλά νησιά της Καραϊβικής που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της άμεσα επικείμενης έλευσής του.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει τη νήσο Δομίνικα και τις Υπήνεμες Νήσους της Καραϊβικής τις αμέσως προσεχείς ώρες.

Οι αρχές της Γουαδελούπης έχουν διατάξει την κατεπείγουσα απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου στην περιοχή από το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση ότι «απαγορεύεται στους πάντες να εισέρχονται και να διαμένουν σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου σε κάθε κοινότητα του αρχιπελάγους», κάνοντας λόγο για ενδεχόμενες «πλημμύρες», «κάλυψη από τα νερά» διαφόρων κτιρίων και «κατολισθήσεις».

Στη συνέχεια, το φαινόμενο αναμένεται να κινηθεί προς το απώτατο άκρο της Καραϊβικής την Τρίτη, και να φθάσει στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη».

Πηγή πληροφοριών: express.co.uk, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ