Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικούς στην Τουρκία

Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που φέρεται ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ετοιμαζόταν να διαπράξει επίθεση αυτοκτονίας σήμερα σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Μερσίνη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δράστης, που φορούσε ένα γιλέκο παγιδευμένο με εκρηκτικά, σκοτώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Γενισεχίρ το οποίο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, βρίσκεται δίπλα στην τοπική έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών MIT.

“Ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), φορώντας ένα παγιδευμένο γιλέκο, σκοτώθηκε μπροστά από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό του Γενισεχίρ της Μερσίνης” ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κινείται ύποπτα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 8.15 το πρωί. Ο άνδρας αγνόησε την εντολή να σταματήσει και αντιθέτως, κινήθηκε προς το τμήμα. Δέχτηκε έναν πυροβολισμό τη στιγμή που προσπάθησε να τραβήξει ένα καλώδιο που κρεμόταν από τον ώμο του, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan, ο δράστης ήταν ένας 20χρονος Σύρος που ζούσε σε μια πολυκατοικία κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Πυροτεχνουργοί κλήθηκαν στο σημείο για να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Αστυνομικοί ερεύνησαν το διαμέρισμα του υπόπτου και συνέλαβαν τον πατέρα του. Η οικογένεια είχε εγκατασταθεί στη Μερσίνη πριν από έναν χρόνο.Πηγή: ΑΜΠΕ, Πηγή: AA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ