Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Ακιντζί

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για λύση δύο κρατών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά τόνισε πως «πρέπει να αναλογιστεί ο κ. Ακιντζί είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά».

Τον κάλεσε, επίσης, να αναλογιστεί αν θα πρέπει να αποδέχονται οι Ελληνοκύπριοι οποιαδήποτε αξίωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας για προνομιακή μεταχείριση, η οποία δεν συναντάται σε κανένα σύνταγμα στον κόσμο.

Ερωτηθείς εάν η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού θα επαναρχίσει μετά τις εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν συνδέει τις εκλογές με τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.

«Κατέστησα γνωστό ότι είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να επανέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει στο πλαίσιό του», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης. Συνεπώς, πρόσθεσε, δεν εναπόκειται στην ελληνοκυπριακή πλευρά αν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και πότε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει, φέτος, τη λειτουργία στον Άγιο Μάμα στην κατεχόμενη Μόρφου, προσθέτοντας ότι θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ