Ισλαμιστές ετοίμαζαν πυρηνικό χτύπημα στην Ινδονησία

Οι αρχές της Ινδονησίας, αποκάλυψαν ότι ματαίωσαν χτύπημα που ετοίμαζε ομάδα εξτρεμιστών, αμφισβητώντας παράλληλα τις ικανότητες τους σε τεχνολογία και εξοπλισμό ώστε να καταφέρουν ένα τόσο φιλόδοξο χτύπημα.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 5 υπόπτων μετά από επιδρομές σε σπίτια στο Μπαντούγκ της Δυτικής Ιάβας, περιοχή στην οποία εισρέουν πολλοί ισλαμιστές μαχητές που εκτοπίζονται από άλλα κράτη.

Ο όλος σχεδιασμός ήταν ιδιαίτερα περίπλοκος, καθώς οι εξτρεμιστές σχέδιαζαν να ανακατέψουν μια σειρά από εξαιρετικά επικίνδυνα υλικά, από ραδιενεργό ουράνιο ως και «σπιτικά» εκρηκτικά για την ενεργοποίηση της βόμβας.

Στην πραγματικότητα, η συσκευή θα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, συσκευή ακτινολογικής διασποράς ή βρώμικη βόμβα που θα μπορούσε να ψεκάζει ραδιενεργό υλικό όταν θα γινόταν η έκρηξη της συμβατικής βόμβας, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι η ισχύ της βόμβας θα ήταν εξαιρετικά ισχυρή και οι καταστροφές που θα προκαλούσε, ανυπολόγιστες.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Ινδονησία έχει μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών κι έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ