Γαλλικό ΥΠΕΣ: Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία η τραγωδία στο προάστιο του Παρισιού

Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το περιστατικό με το όχημα που “εισέβαλε” σε πιτσαρία σε προάστιο του Παρισιού, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας.

Το αυτοκίνητο έπεσε σε υπαίθριο χώρο πιτσαρίας στο Σετ-Σορ, στο Σεν-ε- Μαρν του Παρισιού αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 13χρονο κορίτσι και να τραυματιστούν 12 άτομα, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Η εθνοφυλακή βρίσκεται στο σημείο, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

Ο δράστης, ηλικίας 32 ετών, δήλωσε ότι «αποπειράθηκε να βάλει τέλος στην ζωή του χωρίς επιτυχία χθες Κυριακή. και αποφάσισε να το επιχειρήσει ξανά», αναφέρουν πηγές των γαλλικών μέσων ενημέρωσης.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισε από μόνος του να δημιουργήσει αυτό που συνέβη”, είπε ο εισαγγελέας Έρικ ντε Βαλροζέ σε δημοσιογράφους στον χώρο του επεισοδίου, και πρόσθεσε ότι ξεκινά έρευνα δολοφονίας.

Δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητο, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέτ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός έχει κατάθλιψη και ασταθή χαρακτήρα.

Πέντε άτομα, είπε, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν ελαφρά τραύματα και επτά υπόκεινται σε θεραπεία για σοκ.

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο κανάλι BFM, όλα τα άτομα που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πιτσαρίας χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο οδηγός ζούσε σε γειτονικό χωριό από το Σετ Σορτ, το οποίο βρίσκεται περίπου 41 χλμ ανατολικά του Παρισιού, και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει την Κυριακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ