Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία

 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη νότια Ιταλία προκάλεσε το θάνατο δύο ηλικιωμένων ηλικίας 70 και 63 ετών, στην περιοχή Τσοτσαρία κοντά στη Ρώμη.

Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πλημμύρισε σε ανισόπεδη διάβαση. Στην περιοχή τις τελευταίες ώρες υπερχείλισε ο μικρός ποταμός, Φιμπρένο, νοτιοανατολικά της Ρώμης. Καραμπινιέροι και πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τις σορούς.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, συνεχίζει να αυξάνεται η ανησυχία για τυχόν νέα υπερχείλιση του μεγαλύτερου ποταμού της βόρειας Ιταλίας, Πάδου, ο οποίος τον περασμένο μήνα έσπασε τα φράγματα προκαλώντας ζημιές ύψους εκατομμυρίων ευρώ σε τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Στην Βενετία, η στάθμη του νερού ανέβηκε σήμερα το πρωί στο ένα μέτρο και δεκαοκτώ εκατοστά. Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο οδικό, περιφερειακό δίκτυο της Νάπολης, όπου οι πυροσβέστες δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις: τα φρεάτια αποφράχθηκαν για μια ακόμη φορά, με σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ