Πέθανε ο Πίνο Πελόζι, ο δολοφόνος του Πιερ Πάολο Παζολίνι – ΦΩΤΟ

Πέθανε την Πέμπτη σε νοσοκομείο της Ρώμης, σε ηλικία πενήντα οκτώ ετών, ο Πίνο Πελόζι, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ιταλού σκηνοθέτη Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Ο Παζολίνι δολοφονήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1975 στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια, κοντά στην Ρώμη και ο Πελόζι συνελήφθη την ίδια ημέρα, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο που ανήκε στον σπουδαίο σκηνοθέτη.

Ο Πελόζι καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό για ανθρωποκτονία, σε συνέργεια με αγνώστους. Στην συνέχεια όμως, το Εφετείο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκαν ότι ο Πίνο Πελόζι δολοφόνησε μόνος του τον Παζολίνι, χωρίς κανέναν συνεργό.

Πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να εξιχνιάσει πραγματικά την υπόθεση και ότι η δολοφονία αυτή μπορεί να είχε πολιτικά κίνητρα, λόγω των αριστερών ιδεών του Παζολίνι, αλλά και επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, σε μια εποχή κατά την οποία η αποκάλυψη της σεξουαλικής ταυτότητας εθεωρείτο ακόμη ταμπού.

Σε μια από τις τόσες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει, ο ίδιος ο Πελόζι είχε υποστηρίξει ότι «ο δολοφόνος του Παζολίνι είναι ακόμη ζωντανός και κυκλοφορεί ελεύθερος». Τώρα, ο δικηγόρος του προσθέτει ότι «η αλήθεια βρίσκεται σε ντοκουμέντα, κρυμμένα σε τραπεζική θυρίδα» και πως «ο πελάτης του δεν βρήκε το θάρρος να την αποκαλύψει, διότι φοβόταν ότι ο ίδιος και η οικογένεια του θα μπορούσαν να γίνουν στόχος βίαιης εκδίκησης».

Πηγή: Corriere della Serra, La Stampa, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ