Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Τζον Μακέιν

Η αμερικανική Γερουσία θα καθυστερήσει τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την περίθαλψη, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από την Αριζόνα Τζον Μακέιν αναρρώνει από μια χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε προχθές, δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

Η απουσία του Μακέιν δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το αν μπορεί να εγκριθεί από τη Γερουσία το σχέδιο νόμου για να καταργηθεί και να αντικατασταθεί το λεγόμενο Obamacare. Ο Μακόνελ χρειάζεται 50 «ναι» για να επιτύχει την έγκρισή του από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους (52 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών).

«Όσο ο Τζον αναρρώνει, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας σε σχέση με το νομοθετικό έργο αλλά θα καθυστερήσουμε την συζήτηση για το Better Care Act», δήλωσε ο Μακόνελ.

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση του γραφείου του Μακέιν ότι θα παραμείνει στην Αριζόνα την επόμενη εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση ενός θρόμβου πάνω από το αριστερό του μάτι.

Η αντικατάσταση του νομοσχεδίου του Ομπάμα για την περίθαλψη αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, ήδη δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Ο Μακέιν έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό αλλά δεν έχει καταστήσει σαφές αν θα το ψηφίσει. Για την ώρα αναπαύεται το σπίτι του και βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά από την επέμβαση της Παρασκευής, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ