Τραμπ: “Δεν γνώριζα ότι ο γιός μου συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο”

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε” το 2016 σε συνάντηση μεταξύ του γιού του, Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, και μιας δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο, συνάντηση που αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, είπε χθες ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.

Επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, οι New York Times ανέφεραν ότι ο τότε πρόεδρος της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.

Το δημοσίευμα βασίστηκε σε δήλωση του Ντόναλντ του νεότερου, με την οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.

“Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον”, είπε ο γιός του προέδρου.

“Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε να τις δώσει. Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας”, πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ