Οι Έλληνες γεμίζουν τα ράφια τους

Οι Έλληνες αποσύρουν τα μετρητά τους εν όψη της δραματικής ψηφοφορίας”, γράφει το πρακτορείο Reuters.

Σε άρθρο του το πρακτορείο αναφέρει ότι “οι Έλληνες τραβούν τα μετρητά τους από τις τράπεζες και εφοδιάζονται με τρόφιμα, πριν από τις δραματικές εκλογές της Κυριακής, γιατί οι πολίτες φοβούνται πως το αποτέλεσμα θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ”.

Το Reuters, αναφέρει ότι κοντά ένα δις ευρώ έχει “βγει” από τις τράπεζες, ενώ οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματά τους αγοράζοντας ζυμαρικά και κονσερβοποιημένα προϊόντα για να προλάβουν μια ενδεχόμενη έλλειψη αγαθών από την αγορά.

Μιλώντας στο Reuters, o επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:

 

 

Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι από την προοπτική τς επιστροφής στη δραχμή και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι καλό να γεμίσουν το ντουλάπι τους με τρόφιμα”.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης αναφέρουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν τρόφιμα που αντέχουν στο χρόνο με αποτέλεσμα να μειώνεται η αγορά σε άλλα τρόφιμα, αφού οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν κάτι πιο ακριβό.

Το πρακτορείο σχολιάζει: “ μια γενιά που δοκιμάστηκε από τις στερήσεις της ναζιστικής κατοχής, στην Ελλάδα, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, οι πολίτες εισβάλουν πριν από κάθε κρίση στα σούπερ μάρκετ, γιατί φοβούνται μήπως πεινάσουν. Τα παιδιά τους έχουν πάρει τη συνήθεια και αποθηκεύουν τα βασικά.

“Είναι ο φόβος που αποτελεί κίνητρο για τους ανθρώπους,» είπε ο Αναστασία Τζορβατζίδου, μητέρα τριών παιδιών, που έχει γεμίσει τα ράφια της με τρόφιμα, “όταν έχεις παιδιά, είναι καλύτερο να έχεις κάτι στην άκρη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ