Οκτώ οι τραυματίες από τα πυρά κοντά στο τζαμί – Τι αναφέρουν οι γαλλικές Αρχές

Άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν ελαφρά οκτώ ανθρώπους κοντά σε ένα τέμενος στην Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας χθες βράδυ, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην εισαγγελία, που πάντως δεν θεωρούν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τουλάχιστον δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκαν από ένα αυτοκίνητο περί τις 22:30 κοντά στο τέμενος και άνοιξαν πυρ. Ο ένας χρησιμοποίησε ένα τουφέκι εφόδου, διευκρίνισε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η τοπική εφημερίδα La Provence.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία εκτιμά ότι μάλλον επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νεαρών κι όχι για ενέργεια εξτρεμιστών.

Την Πέμπτη, ένας άνδρας συνελήφθη αφού προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος έξω από ένα τέμενος στο Κρετέιγ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί σε αυτό το επεισόδιο.

Τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία παραμένουν εξαιρετικά αυστηρά μετά το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων των τελευταίων χρόνων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ