Αεροπορικό σφυροκόπημα στον ISIS στη Συρία

Η νέα αεροπορική επιδρομή εναντίον του Ισλαμικού Κράτους από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι που βρίσκονταν σε φυλακή της οργάνωσης στο έδαφος της Συρίας. Επρόκειτο για 42 κρατούμενους πολίτες και 15 τζιχαντιστές που τους φρουρούσαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές εξέθεσαν πτώματα σε κοινή θέα στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζει το ΙΚ τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες ενεπλάκη επανειλημμένα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γεγονός που ήγειρε φόβους περί νέας κλιμάκωσης μιας ήδη εξαιρετικά περίπλοκης σύρραξης.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι η προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία συνεχίζει να είναι ο πόλεμος εναντίον του ΙΚ, κατηγόρησε ταυτόχρονα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα και απείλησε ότι σε περίπτωση που τη διαπράξει, θα υπάρξουν αντίποινα.

Το Πεντάγωνο εξήγησε ότι η προειδοποίηση αυτή έγινε εξαιτίας της ύποπτης, κατά την Ουάσινγκτον, δραστηριότητας σε μια αεροπορική βάση που είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ είχαν επιρρίψει στη Δαμασκό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ