Νέα Υόρκη: Gay Pride με συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ – ΦΩΤΟ

Με συνθήματα κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Gay Pride της Νέας Υόρκης.

Για 48η συνεχή χρονιά, χιλιάδες συμμετέχοντες με τα πόδια, με μοτοσικλέτες ή πάνω σε φορτηγά κατέβηκαν όλοι μαζί την 5η Λεωφόρο, διανύοντας μιας πορεία 3 χιλιομέτρων από τους ουρανοξύστες του Μιντάουν έως το Γκρίνουιτς Βίλατζ, την περιοχή που γεννήθηκε το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων μετά τις ταραχές του Στόουνγουολ το 1969.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πολλοί αιρετοί, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Μάριο Κουόμο και ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, όλοι τους στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, συμμετείχαν στην πορεία.

Τον Ιούνιο του 2015 οι συμμετέχοντες στο Gay Pride γιόρταζαν τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων. Τον Ιούνιο του 2016, την κινητοποίηση επισκίασε το πένθος μετά τη σφαγή στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα. Φέτος, πολλοί ήταν εκείνοι που πορεύονταν κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Αντίσταση», επικριτές του Αμερικανού προέδρου που κατήγγειλαν τη νέα κυβέρνηση και τα νομοθετικά της σχέδια: ιδίως την κατάργηση του Obamacare, αλλά και την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Σε αυτό το κλίμα ο Γκάβιν Γκριμ, ο διεμφυλικός μαθητής λυκείου, ο αγώνας του οποίου να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των αγοριών στο σχολείο του βρίσκεται στο επίκεντρο της «μάχης των τουαλετών», ήταν επικεφαλής των μελών της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (Aclu), που πρωτοστατεί στην προάσπιση των ατομικών ελευθεριών.

Στις πρώτες σειρές της πορείας της Aclu βρισκόταν και Τσέλσι Μάνινγκ, η άρτι αποφυλακισθείσα, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού που διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks και υποβλήθηκε ενώ βρισκόταν στη φυλακή σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Πηγή: nydailynews.com, abc.comΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ