Βρυξέλλες: Εξουδετερώθηκε βομβιστής λίγο πριν αιματοκυλήσει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Βέλγοι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «εξουδετέρωσαν» έναν ύποπτο έπειτα από μια έκρηξη μικρής ισχύος.

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης, πριν προκαλέσει την έκρηξη φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το πρόσωπο αυτό φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, όπως δεν είναι σαφές αν ο ύποπτος είναι ζωντανός ή νεκρός.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης είναι νεκρός. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο δράστης φορούσε γιλέκο ή ζώνη με εκρηκτικά.

Αυτό που φαίνεται πως αποσόβησε την τραγωδία, είναι το γεγονός ότι ο πυροκροτητής έπαθε εμπλοκή με αποτέλεσμα να μην εκραγούν τα εκρηκτικά. Τον επίδοξο μακελάρη πυροβόλησαν -και σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, σκότωσαν- στρατιώτες που περιπολούσαν στον σταθμό εκείνη την ώρα.

Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, και κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με το Belga. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στον σταθμό απομακρύνθηκαν, η κίνηση των συρμών διακόπηκε στις γραμμές 1 και 5, και η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών, η περίφημη Grand Place, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε, επίσης μέσω Twitter, τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Τόσο ο Μισέλ, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων παρακολουθώντας την κατάσταση.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ