Ρωσικό μαχητικό πέταξε “μια ανάσα” από αμερικανικό αεροσκάφος στη Βαλτική

Ένα οπλισμένο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας πέταξε “εξαιρετικά κοντά” σε αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος που πετούσε στη Βαλτική. Την πληροφορία μεταδίδει το Fox News που επικαλείται δύο αξιωματούχους του Πενταγώνου.

Το επεισόδιο έγινε χθες Δευτέρα και ήταν ακόμη ένα στη σειρά των επεισοδίων που έχουν θέσει σε δοκιμασία τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Ουάσιγκτον και Μόσχα βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τελευταία αφορμή την κατάρριψη ενός SU-22 της Συρίας, από αμερικανικό F-18, κοντά στη Ράκα της Συρίας.

Η Μόσχα, που υποστηρίζει τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες την αναστολή της λειτουργίας του δίαυλου επικοινωνίας με τις ΗΠΑ για την αποτροπή αεροπορικών συμβάντων στη Συρία, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν «προειδοποίησε» τον ρωσικό στρατό ότι θα κατέρριπτε το συριακό αεροσκάφος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως «τα αεροσκάφη και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που εντοπίζονται δυτικά του Ευφράτη θα παρακολουθούνται και θα θεωρούνται ως στόχοι από τα χερσαία μέσα αντιαεροπορικής άμυνας και από τα αεροπορικά μέσα».

«Το προσωπικό των ADF θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την αεροπορική κατάσταση στη Συρία και μία απόφαση για την επανάληψη των αεροπορικών επιχειρήσεων των ADF στη Συρία θα ληφθεί εν καιρώ», δήλωσε η Αυστραλή εκπρόσωπος.

Πηγή: militaire.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ