Ο Σάββας Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 για την επίσκεψη του Γιλντιρίμ στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Ελλάδα, αλλά και τα αποτελέσματά της, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης.

Για το αν εκτιμά ότι αυτή η επίσκεψη θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καλεντερίδης, απάντησε:

“Πρέπει να ομολογήσουμε ότι κατέβαλε προσπάθειες να είναι ευγενής. Δεν έκανε προκλήσεις, εκτός της αναφοράς περί αμοιβαίων παραβιάσεων στο Αιγαίο. Αυτό δεν είναι τυχαίο, το είχε επαναλάβει δημοσίως, ακριβώς πριν από 6 χρόνια ο Αχμέτ Νταβούτογλου που είχε επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θράκη. Αυτό που θέλουν στην ουσία να μας πουν είναι να μην πετάνε ούτε τα ελληνικά αεροπλάνα, ούτε τα τούρκικα, να ουδετεροποιηθεί το Αιγαίο, μέχρι να το μοιράσουμε, όχι με όρους Διεθνούς Δικαίου, αλλά με όρους ισχύος”.

Πρόσθεσε επίσης, ότι βασική διάσταση του θέματος της επίσκεψης Γιλντιρίμ στην Ελλάδα, δεν είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. “Είναι το ζήτημα της επιρροής που θεωρεί η Τουρκία ότι ασκεί ο Γκιουλέν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα και διασυνδέεται με αυτό και το ζήτημα των 8. Αυτό καίει τον Ερντογάν, αυτό καίει την Τουρκία, γι’αυτό έστειλε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Ελλάδα. Το κεντρικό μενού της επίσκεψης είναι η επιρροή που ασκεί ο Γκιουλέν στη Θράκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ