Το… μυθικό εξώφυλλο του Economist για τον Μακρόν και τη Μέι – ΦΩΤΟ

Με εξώφυλλο τον νέο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σαν άλλο … Μεσσία και δυνητικού σωτήρα της Ευρώπης κυκλοφορεί το καινούργιο τεύχος του Economist.

«Ο Σωτήρας της Ευρώπης;» αναρωτιέται το έγκριτο περιοδικό, με τον υπότιτλο «Μπορεί ο Μακρόν να σώσει την Ε.Ε.;».

Στη φωτογραφία φαίνονται και δυο τακούνια που ανήκουν σε μια γυναίκα που πνίγεται -και βάσει του περιεχομένου του άρθρο, αλλά και της επικαιρότητας, η γυναίκα αυτή δεν γίνεται να είναι άλλη από την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Νέα δημοσκόπηση: Πάει για κυβερνητική πλειοψηφία-ρεκόρ ο Μακρόν

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς το να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway.

Βάσει της έρευνας το κόμμα Η Δημοκρατία Εμπρός (LREM) και οι σύμμαχοί του προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 440-470 έδρες εκ των συνολικά 577 στην κάτω βουλή, ένα αποτέλεσμα που εφόσον επιβεβαιωθεί θα εδραιώσει τον θρίαμβο των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου έναντι των παραδοσιακών κομμάτων που κυριαρχούσαν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 70-90 έδρες, ενώ οι Σοσιαλιστές, που βρίσκονταν στην εξουσία έως και πριν από ένα μήνα, θα εξασφαλίσουν μόλις 20-30 έδρες.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προβλέπεται ότι θα κερδίσει 1-5 έδρες και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία μεταξύ 5 και 15.

Η συμμετοχή προβλέπεται να ανέλθει στο 55,4%, υψηλότερη σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο ωστόσο σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ