Τα νοσοκομεία στο Λονδίνο προετοίμασαν θεραπείες για δηλητηρίαση με υδροκυάνιο

Συναγερμός σήμανε στα νοσοκομεία του Λονδίνου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στον πύργο Grenfell και κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους. Τα νοσοκομεία προετοίμασαν θεραπείες για δηλητηρίαση με υδροκυάνιο λόγω των τοξικών αερίων που γέμισαν την ατμόσφαιρα.

Ο Δρ. Μάλκολμ Τάνκλιφ, διευθυντής στο νοσοκομείο του King’s College στο νότιο Λονδίνο, που φρόντισε 12 ανθρώπους από το τραγικό περιστατικό, δήλωσε: «Γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως ήταν μια πυρκαγιά σε κλειστό χώρο, οπότε ξέραμε πως υπήρχε κίνδυνος δηλητηρίασης από κυανιούχο άλας».

Ευτυχώς κανείς από όσους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δεν είχε συμπτώματα δηλητηρίασης.

Όπως αναφέρει ο γιατρός, όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό, κοιμόταν και ειδοποιήθηκε από ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα από το νοσοκομείο. Το ίδιο μήνυμα είχε δεχθεί και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γέφυρα του Γουέστμινστερ και του Λονδίνου.

«Ο πρώτος μου φόβος ήταν: “πρόκειται και για άλλο τρομοκρατικό περιστατικό; Ω, Θεέ, τι έγινε αυτή τη φορά;», είπε ότι σκέφτηκε μόλις ενημερώθηκε.

Πρόσθεσε επίσης, πως 12 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, έφτασαν στις 03:45 και όλοι είχαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού, με κάποια περιστατικά να είναι “πολύ σοβαρά”». Μερικοί, σύμφωνα με τον γιατρό, είχαν «σοβαρούς τραυματισμούς» σε αεραγωγούς και πνεύμονες.

Πηγή: express.co.uk, πηγή φωτο: ΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ