Μυστήριο με τον θάνατο Ρώσου εκατομμυριούχου – Δηλητηριάστηκε ύστερα από εντολή του Πούτιν;

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του Ρώσου εκατομμυριούχου Αλεξάντερ Περεπίλιχνι, καθώς η ερωμένη του πιστεύει ότι δηλητηριάστηκε από μία σούπα ύστερα από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 44χρονος κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Weybridge του Surrey στην Αγγλία, στις 10 Νοεμβρίου του 2012.

Όπως αποκάλυψε η Ουκρανή ξανθιά συνοδός του Ρώσου εκατομμυριούχου, τον συνάντησε δύο μέρες πριν πεθάνει.

Η 27χρονη Elmira Medynska, είπε πως ήταν στη Γαλλία με τον Περεπίλιχινι, ο οποίος ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, στις 8 Νοεμβρίου, και κατάλαβε από την συμπεριφορά του πως είχε πολύ άγχος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έπινε πολύ και ήταν τόσο απασχολημένος με τα προβλήματά του που της αγόρασε ένα ζευγάρι Louboutin στο λάθος νούμερο.

Υποστήριξε πως φοβάται ότι ο Ρώσος εκατομμυριούχος δολοφονήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, διότι γνώριζε πληροφορίες για ευαίσθητα θέματα σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία.

“Συμβαίνει στους Ρώσους του Λονδίνου. Δίνουν πληροφορίες σχετικά με την Ρωσία στις Ελβετικές αρχές και μπορούν να τους σκοτώσουν γι΄αυτό”, είπε η ίδια.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι βρετανικές αρχές, ποτέ δεν την ανέκριναν.

Αρχικά ο θάνατος του Ρώσου αποδόθηκε σε φυσικά αίτια, αλλά οι χημικές εξετάσεις έδειξαν πως στον οργανισμό του υπήρχαν ίχνη από το δηλητηριώδες φυτό Γελσέμιουμ, γνωστό και ως «χορτάρι της καρδιάς».

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως δολοφονήθηκε, ενώ να σημειωθεί πως πριν από το θάνατό του, ο Περεπίλινχι βοηθούσε οικονομικά μία ειδικευμένη επιχείρηση, ώστε να αποκαλυφθεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Ρωσίας, αξίας 230 εκατ. δολαρίων.

Ωστόσο, η σύζυγος του Tatiana, ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της πέθανε από φυσικά αίτια και ότι δεν φοβόταν για τη ζωή του.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ