Ιμάμης δηλώνει για την ασέβεια των Σαουδαράβων: “Δεν είναι κακό να σκοτώσεις μη μουσουλμάνο”

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η στάση της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας να μην τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα οι Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές, την ώρα που Αυστραλοί είχαν συγκεντρωθεί στη σέντρα και αγκαλιασμένοι, απέτιαν φόρο τιμής στους νεκρούς, συνέχισαν το ζέσταμά τους, με την πράξη τους να οδηγεί σε διεθνή κατακραυγή.

Πάντως σοκ προκαλεί και κάτι ακόμα. Η δήλωση του ιμάμη Μοχαμάντ Ταουιντί, που σύμφωνα με την “Daily Mail” Αυστραλίας, είναι αυτός που προέτρεψε τους παίκτες να μη συμμετάσχουν στο ενός λεπτού σιγή!

Ο ιμάμης φέρεται να είπε: «Δεν σταμάτησαν για ένα λεπτό, διότι, σύμφωνα με τον Ουαχαμπισμό (σ.σ. κλάδος του σουνιτικού Ισλάμ), που κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι λάθος ή αμαρτία για έναν Μουσουλμάνο να σκοτώσει έναν μη Μουσουλμάνο. Η απάντηση (σ.σ. των Αυστραλών) υποστηρίζει ότι στη μουσουλμανική κουλτούρα δεν μνημονεύουν τους νεκρούς με ενός λεπτού σιγή. Είναι ψέμα.

Στα μάτια τους, οι δράστες είναι μάρτυρες, που πρόκειται να πάνε στον παράδεισο. Και εάν κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, είναι ενάντια στους Μουσουλμάνους αδερφούς, που πάλεψαν για την τζιχάντ και πολέμησαν τους ”άπιστους”. θα τους γελοιοποιούσαν αν κρατούσαν ενός λεπτού σιγή! Αυτό, όμως, ίσως να μην είναι η άποψη όλων των παικτών της Σαουδικής Αραβίας»!

ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ