Σενάρια της Hurriyet για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία από τη… Ρόδο

Σύμφωνα με σχόλιο του αρθρογράφου της Hurriyet, Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο κρατικός μηχανισμός στην Τουρκία βρίσκεται σε συναγερμό έπειτα από ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για νέα απόπειρα πραξικοπήματος από γκιουλενιστές που βρίσκονται στη Ρόδο.

Ο Σελβί, μάλιστα, αναφέρει ότι οι γκιουλενιστές επιδιώκουν «να χυθεί πολύ αίμα» και ότι στις συζητήσεις τους στη Ρόδο λένε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο μπαϊράμι.

Ο Τούρκος αρθρογράφος σημειώνει επίσης ότι από την 15η Ιουλίου 2016, οπότε εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οι τουρκικές Αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά με 15 σχεδιαζόμενα πραξικοπήματα.

Τη δημοσίευση του άρθρου ακολούθησε τηλεφώνημα του Αχμέτ Χακάν, επίσης αρθρογράφου της εφημερίδας, στον απόστρατο δικαστή αξιωματικό Αχμέτ Ζεκί Ουτσιόκ, τον άνθρωπο που είχε προειδοποιήσει πέρυσι για τον κίνδυνο πραξικοπήματος από τους γκιουλενιστές πριν από την εκδήλωσή του. Εκείνος φέρεται να είπε ότι εάν ευδοκιμήσουν οι συνθήκες θα το επιχειρούσαν ξανά, αλλά κανείς δεν θα αποκάλυπτε ημερομηνία. Εξάλλου όπως τόνισε «η πιο ισχυρή ομάδα εντός του τουρκικού στρατού εξακολουθούν να είναι οι FETO.»Δείτε το δημοσίευμα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ