Ο Ερντογάν για την άλωση της Κωνσταντινούπολης: Είναι μία νίκη-παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα

«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα», είπε στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη: «Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης».

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα» της Τουρκίας λέγοντας πως η πόλη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» για τους ανθρώπους και την κοινωνία της Τουρκίας, σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να αποκαλέσει την Τουρκία «Κωνσταντινούπολη» και το αντίστροφο.

Μάλιστα, στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Fiinal 4 της Euroleague, καθώς και στην κατάκτηση για 15 η φορά του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας από την Μπεσίκτας.

«Η Μπεσίκτας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super Lig. Την συγχαίρω, καθώς επίσης συγχαίρω και την Φερένμπαχτσε για την κατάκτηση του Final 4», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Να σημειώσουμε ότι η αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης έγινε και φέτος σε ειδική πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο Κόλπο στην περιοχή του Φέτιχ με πολλά πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές από το πλήθος.

Δείτε το βίντεο από το subasi94:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ