Ο Μακρόν φιλοδοξεί να “επανιδρύσει” την Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσία του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ, τη βούλησή του να «επανιδρύσει» την Ευρώπη.

«Εξελέγην στις 7 Μαΐου από τον γαλλικό λαό στη βάση ενός σχεδίου που ήταν ευρέως ευρωπαϊκό και κερδίζοντας απέναντι στις προσπάθειες για αναδίπλωση, συρρίκνωση και καταστροφή της Ευρώπης», δήλωσε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

«Θα κάνω αυτό για το οποίο εξελέγην, στη Γαλλία και επίσης στην Ευρώπη», υποσχέθηκε.

«Και αυτό είναι να έχουμε μια Ευρώπη και ιδιαίτερα μια ευρωζώνη που να λειτουργεί καλύτερα. Συνεπώς ανανεώνουμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά επίσης την καθημερινή λειτουργία. Αυτή η ευρωπαϊκή επανίδρυση, αυτή που θα φέρουμε μαζί, θα είναι η ευθύνη της γενιάς μας», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος δίπλα στον γαλλόφωνο και φιλελεύθερο Μισέλ.

«Συνηθίσαμε να διαχειριζόμαστε την Ευρώπη. Και αυτή εδώ η Ευρώπη, αν το μόνο που συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να τη διαχειριζόμαστε, θα ξηλωθεί. Το λέω εδώ με πολλή δύναμη σ’ αυτή την πόλη των θεσμών της Ευρώπης μας», τόνισε ο Μακρόν, ο οποίος λίγο μετά επρόκειτο να γευματίσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μετά να συμμετάσχει στην πρώτη του σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ